Sell'n Petanque

de jeu de boulevereniging van Sellingen

Waar zijn wij gevestigd

LET OP!!!  HET GAAT OVER DE BEOOGDE LOKATIE, DE AANVRAAG LOOPT NOG BIJ DE GEMEENTE.

 

De verenigingslokatie is gevestigd in Sellingen aan de Noord-Esweg, naast het gemeentehuis van Westerwolde te Sellingen. 

Op vrijdagmiddag wordt er gespeeld van twee tot vier. Na het spelen wordt er vaak een borrel gedronken bij het Hof van Sellingen

voor meer info druk hier

 
 

MEET OUR STAFF

Fred de Jager

Voorzitter

Secretaris

Ron Teunissen

Carla de Boer

Penningmeester

Wil je meer informatie?

Ron Teunissen 

Voorbeetseweg 52

9551 VL Sellingen

tel 06-29544876

 

Petanque is de Provençaalse variant van jeu de boules, hoewel beide termen vaak als synoniemen worden gebruikt. Jeu de boules omvat alle spellen die met metalen ballen worden gespeeld. Voor petanque is weinig of geen uitrusting en infrastructuur nodig; het is eenvoudig van opzet, en de nadruk ligt op behendigheid in plaats van op fysieke kracht.

DE 10 VERKORTE SPELREGELS

spelvorm tripletten (3 tegen 3)

1. De toss bepaalt welk team begint.

2. Elk team krijgt 6 boules (2 boules per speler).

3. Het team dat de toss wint kiest de baan en bepaalt de plek van de werpcirkel (1 meter van de kant) en  werpt het butje            vanuit de werpcirkel tussen de 6 en de 10 meter op minstens 1 meter van een obstakel.

4. Het team (Team A) dat het but heeft gegooid, gooit ook de eerste boule. Het is de bedoeling om d   boule zo  dicht                  mogelijk bij het but te plaatsen.

5. De eerst volgende boule word gegooid door de tegenpartij (Team B). Team B probeert haar eerste  boules  dichter bij het      but te plaatsen. Het is toegestaan de boule van de tegenstander (Team A) of het  but weg te stoten.

6. Zolang de positie van de boule van Team B ten op zichte van de boule van Team A niet verbetert, blijft  Team B aan                beurt. Als Team B een betere boule gooit, gaat de beurt over naar de andere partij (Team A).

7. Iedere boule die dichter bij het but ligt dan de boule van de tegenstander levert één punt op. Alleen de  winnaar krijgt              punten.

8. Als een team geen boules meer heeft, kan de tegenpartij proberen nog meer boules beter te plaatsen.

9. Als alle boules gespeeld zijn, krijgt het winnende team net zoveel punten als het aantal boules dat beter  ligt dan de                beste boule van de tegenpartij.

10. Het team die de voorgaande werpronde heeft gewonnen, begint de volgende werpronde en gooit het  but.

     Als alle boules gespeeld zijn, de uitslag is overeengekomen en de dertien punten nog niet zijn bereikt, dan begint de              nieuwe speelronde aan de overzijde van het speelveld.

(NB bij de spelvorm doubletten, 2 tegen 2,  heeft iedere speler drie boules)

        zie hier de  uitgebreide spelregels

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon

© 2020 by Sell'n Petanque

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now